Elämäniloa liikunnasta

Hyvinvoinnin, elämänilon ja tyytyväisyyden säilyttämiseksi on tärkeää huolehtia itsestään monella eri tavalla. Liikunnasta saat mielihyvää, virkeyttä ja voimia vastoinkäymisiin.

Puoli tuntia sopivasti kuormittavaa liikuntaa päivittäin parantaa mielialaa ja muuttaa ajatuksia myönteiseen suuntaan. Kun ihminen liikkuu, mielihyvähormonit alkavat hyrrätä elimistössä, verenkierto paranee ja aivot saavat happea. Kehon lämpötila nousee, mikä tuntuu hyvänä olona. Säännöllisen liikunnan harrastamisen myötä kehonkuva muuttuu myönteisemmäksi. Oma keho tuntuu elävältä ja toimintakykyiseltä, siihen tulee voimaa, lihaksikkuutta ja kestävyyttä, veri kiertää ja posket saavat tervettä punaa.

Liikkuessa mieli keskittyy kehoon ja sen liikkeeseen sekä ympäristöön, jolloin häiritsevät ajatukset, arjen ongelmat ja huolet siirtyvät mielestä pois. Raittiissa ilmassa mieli virkistyy, ajatukset kirkastuvat ja energisyys ja ilo lisääntyvät. Pitkäkestoinen ja kuormittava liikunta parantaa myös stressinsietokykyä. Näin liikunta kehittää kestävyyttä sietää arkipäivän pettymyksiä, vastoinkäymisiä ja ajoittaista ahdistusta. Liikunta tarjoaa myös tunteen siitä, että on tehnyt jotain. Silloin voi olla tyytyväinen itseensä ja se jos mikä tuo hyvää mieltä.

Yhteenkuuluvuutta ryhmäliikunnasta

Liikunta tuo parhaimmillaan vaihtelua, virikkeitä, uusia kokemuksia ja ystäviä sekä uusia mahdollisuuksia – se on iloista ja hauskaa tekemistä. Liikunta yksin ja ryhmässä on omiaan tuottamaan myönteisiä elämyksiä niin onnistumisen kuin itsensä ylittämisen kokemuksina.

Ryhmäliikunta tarjoaa piristystä ja iloa, uusia elämyksiä ja sosiaalisia kontakteja. Kun ihminen juoksee, pelaa tai tanssii yhdessä muiden kanssa, hän kokee kuuluvansa tiettyyn ryhmään. Yhteenkuuluvuuden tunne on ihmisen mielen hyvinvoinnille tärkeää. Monelle ystävät ja ryhmä onkin merkittävä motiivi liikkumiseen.

Takaisin sivun alkuun