Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutus (1 op)

Kiitos ennakkokyselyyn vastanneille!
Saimme teiltä toukokuussa 68 vastausta.

Lukuvuonna 2019–2020 toteutetaan maksuton ”Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon” -koulutus. Opetushallitus on myöntänyt valtionavustuksen monimuotokoulutukselle, jonka tavoitteena on lisätä perusopetuksen opetushenkilökunnan ja kouluterveydenhuollon Move!-osaamista ja kehittää Move!-toimintakulttuuria kouluissa.

Move!-koulutuksen viisi osiota

  1. Mitkä ovat Move!-järjestelmän tavoitteet ja miten ne saavutetaan?
  2. Miten toteutan Move!-mittaukset turvallisesti?
  3. Millaisia ovat alakoulujen Move!-prosessit?
  4. Millaisia ovat yläkoulujen Move!-prosessit?
  5. Miten Move!-prosessi parhaimmillaan toimii?

Koulutusosiot sisältävät lähi- ja verkkokoulutusta. Lähikoulutukset toteutetaan viidessä AVI-kaupungissa, kukin eri teemalla. Koulutustilaisuudet striimataan ja tallennetaan, jolloin osallistuminen onnistuu myös täysin verkossa. Kunkin osion verkkopaketti täydentää lähikoulutuksen teemoja. Verkkopaketti sisältää mm. asiantuntijoiden puheenvuoroja, ”Kysy asiantuntijalta” -palstan sekä työvälineiden ja toimivien Move!-käytänteiden jakamista osallistujien kesken.

Voit osallistua yhden opintopisteen laajuiseen koulutusprosessiin, jonka kesto on yhteensä noin puoli vuotta. Myös yksittäisiin koulutusosioihin osallistuminen on mahdollista. Koulutusprosessi toteutetaan 1.10.2019–30.4.2020.

Osaamista monen toimijan voimin

Koulutusta hallinnoi UKK-instituutin Terve koululainen -hanke. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Jyväskylän yliopisto, LIKES/Liikkuva koulu, Opetushallitus, THL, valtion liikuntaneuvosto, aluehallintovirastot, Liito ry, Luokanopettajaliitto, OAJ ja Terveydenhoitajaliitto.

 

Koulutuksen ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuussa 2019.

Takaisin sivun alkuun