TEKOn mobiilipelit

Taukoliikuntapeli SprintGame

SprintGame on innostava ja yhteisöllinen taukoliikuntapeli, jossa kisaillaan mm. juoksussa, pingiksessä ja jousiammunnassa. Mobiilipelissä yhdistyvät mainiolla tavalla Kahootin ja Wiin ominaisuudet. Turnaus perustetaan helposti netissä ja pelataan puhelinten liiketunnistimia käyttäen. Sovellus sisältää kymmenen minipeliä.

Ilmainen mobiilipeli on pelattavissa kaikilla älypuhelimilla; lataa Android-puhelimille Google Play -kaupasta, iOS-puhelimiin App Storesta ja Windows-puhelimiin Microsoftin sovelluskaupasta.

TEKOn ja sen sisarhanke Smart Movesin tuottama SprintGame palkittiin kunniamaininnalla vuoden 2017 parasta digitaalista oppimisratkaisua etsivässä Suomen eOppimiskeskus ry:n eEemeli-kilpailussa. Vuoden teemana oli Liikuta ja koukuta.

Opettaja: Katso ylläoleva tutorialvideo tai toimi näin:

  • Pyydä oppilaita lataamaan ilmainen SprintGame-sovellus sivulta sprintgame.fi.
  • Valitse haluamasi minipelit ja niiden kesto turnaukseen verkkosivuilla sprintgame.fi.
  • Jaa osallistumiskoodi oppilaille.
  • Turnaus voi alkaa omilla puhelimilla pelaten.

Pelin esittely, tutorial ja turnauksen luominen

 

Terveysaiheiset mobiilipelit

Etsitkö erilaista keskustelunavausta opiskeltavaan teemaan? Tai piristystä terveystiedon oppitunnille? Vaihtelua tarjoavat TEKOn terveysaiheiset mobiilipelit. Pelit on tuotettu TEKOn, toiselle asteelle suunnatun sisarhanke Smart Movesin ja Tampereen Ammattikorkeakoulun yhteisessä opiskelijaprojektissa keväällä 2016. Tällä sivulla esitellään parhaimmisto ilmaisista Android-laitteille suunnitelluista peleistä.

Tutustu esittelyihin, lataa kiinnostavimmat pelit mobiililaitteesi sovelluskaupasta ja testaa!

 

Ravinto: Eat Run Repeat

Nopeatempoinen tasohyppelypeli, jossa haetaan energiatasapainoa. Terveellisiä ruokia poimimalla pelaajasta tulee ketterämpi ja nopeampi, nälkä ja epäterveelliset valinnat puolestaan hidastavat menoa.

Valitsimme tämän pelin voittajaksi.

Pelin esittely ja traileri

 

 

Ravinto: Ravintorutistus

Pirteä valintapeli, jossa pelihahmolle valitaan terveellisiä ruokia ja raivataan pois epäterveellisiä vaihtoehtoja. Peliruudukolla vaihdetaan ruokien paikkoja ja muodostetaan samoista ruuista sarjoja sormella liu’uttamalla. Peli sisältää kuusi haastetta ja kertoo ruokien ravintoarvot.

Pelin esittely ja traileri

 

Ravinto: Vitamin Fuse

Tetris + suojaravintoaineet = Vitamin Fuse. Vanhan tutun pelin versio, jossa koitetaan kerätä vitamiini- ja mineraalipalkit täyteen ennen kuin kenttä täyttyy. Peli sisältää kuusi kenttää eri suojaravintoaineista. Vauhdikkaassa pelissä ovat mukana myös ruokien ravintosisällöt.

Pelin esittely ja traileri

 

Uni: Sandman

Nopeuspeli, jossa turvataan riittävän syvä ja pitkä yöuni pelihahmolle. Pelissä hiljennetään unta häiritseviä tekijöitä nukkuvan hahmon ympäriltä liikkumalla talon huoneesta toiseen. Peli perustuu ääniin ja klikkailuun. Sen lopussa esitetään vinkkejä oman yöunen parantamiseen.

Pelin esittely ja traileri

 

Liikuntaturvallisuus: Safety Santa

Sympaattinen hiiviskelypeli, jossa Safety Santa etsii tiensä koulun liikuntavarastolle vaihtamaan rikkoutuneet urheiluvarusteet ehjiin. Sankari saa lisävauhtia yölliselle retkelleen alkulämmittely-minipelistä ja etenee käytävillä hankaluuksia vältellen.

Pelin esittely ja traileri

 

Ergonomia: SpineBlast Inc.

Ratkaise kokeillen ragdoll-hahmon ergonomiset haasteet eri tehtävissä. Tässä kesätyöpaikassa edetään rakennuksen tilasta toiseen ja työtehtävien minipeleissä haetaan ergonomisia työasentoja. Täällä nostaminen tai edes kävely ei onnistu ensiyrittämällä.

Pelin esittely ja traileri

 

Eikä tässä vielä kaikki

Peliprojektissa tuotettiin kaikkiaan 25 peliä. Pääset tutustumaan niihin TAMK:n tietojenkäsittelyn koulutusohjelman peliportaalissa. Kaikki pelit ovat ladattavissa ilmaiseksi Google Play Storesta. Hae peli sovelluksen nimellä tai kehittäjänimellä Peto.

Google Play Store
TAMK opiskelijaprojektin pelit Google Play Storessa
(kehittäjänimi Peto)
TAMK 2016 Peliportaali

Takaisin sivun alkuun