Fiksuilla ravintovalinnoilla puhtia päivään

 

Arkiruokailun perusasiat tukevat nuoren aktiivista elämää.


TEKOn ravintosivuilta löydät tiiviin paketin hyvästä ja monipuolisesta ravinnosta. Sivujen tavoitteena on antaa perustiedot ja esimerkkejä arkiruokailuun, joka tukee nuoren elämäntilannetta. 


Tehtävillä tutuksi

Ravintosivuilla on joukko käytännönläheisiä harjoitustehtäviä. Voit käyttää tehtäviä ravinnon perusasioita käsitellessä tai liikunnan erityiskysymyksiä mietittäessä. Esimerkiksi liikkujan lautasmalli (tehtävä 8) tai turnauspäivän ateriarytmi (tehtävä 23) ovat toimivia työkaluja liikkuvien nuorten kanssa. Ota avuksesi myös Terve koululainen -hankkeen yhteistyössä tuottama Kunnon ruokaa nuorelle -video.


Vinkit ja linkit

Sivuille on koottu myös valikoima käytännön vinkkejä arkiruokailun fiksuihin valintoihin ja linkkejä muihin hyödyllisiin ravintomateriaaleihin. Tutustu esimerkiksi Valio Oy:n ammattilaissivuihin ja niiden koulutus- ja opasmateriaaleihin sekä Sydänliiton Neuvokas perhe -projektin sisältöihin.


Aloita osion opiskelu katsomalla tämän sivun oikeasta yläkulmasta löytyvä animaatiotietoisku ravinnon merkityksestä nuorelle.

 

 

Lisää kirjanmerkki ja jaa

 
TEKOn tietoisku ravinnon keskeisistä teemoistalounashetki

 


Ravinto-elementin asiantuntijat
Anna Ojala, ETM
Anne-Mari Jussila, LitM
Hannele Hiilloskorpi, LitM


Osion nettitoteutus

Raija Oksanen, KM